Archiv článků
   za měsíc červenec 2024

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Opravy omezí dopravu v Dvorské ulici i na přemostění

Ilustrační foto k článku: Opravy omezí dopravu v Dvorské ulici i na přemostění

Na hlavní příjezdové komunikaci na sídliště Sever, v Dvorské ulici, skončily práce na přeložce vodovodu. Ty v okolí sportovního hřiště základní školy zajišťoval už od dubna Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí. Na tuto stavbu nyní město naváže rekonstrukcí povrchu komunikace ve Dvorské ulici, opraví úsek od křižovatky u základní školy směrem k autobusové zastávce Blansko Sever. Práce, které by měly skončit na konci srpna, si vyžádají omezení v dopravě. Jednodenní omezení čeká motoristy i na přemostění.


Město hledá zhotovitele nového zázemí na tenisových kurtech

Ilustrační foto k článku: Město hledá zhotovitele nového zázemí na tenisových kurtech

Firmu, která zajistí výrobu a dodání nového zázemí pro hráče využívající tenisové kurty, nyní hledá město Blansko. Kontejnerová sestava by měla ještě letos nahradit tu stávající přímo v areálu tenisových krutů na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Zájemci se mohou hlásit do 23. července.



Modernizace: Zimní stadion získal nová LED svítidla

Ilustrační foto k článku: Modernizace: Zimní stadion získal nová LED svítidla

Ledová plocha na zimním stadionu v Blansku dostala nové osvětlení. Původní výbojky, které už nevyhovovaly normám a bylo obtížné sehnat komponenty na jejich opravu, nahradila moderní LED svítidla. Změna přinese úsporu nákladů a také kvalitnější osvětlení ledu. Prověřit to mohou zájemci i nyní, zimní stadion totiž nabízí termíny pro veřejné bruslení také o prázdninách.



Dělnický dům čeká o prázdninách další modernizace

Ilustrační foto k článku: Dělnický dům čeká o prázdninách další modernizace

Dělnický dům čekají další úpravy a vylepšení. Zastupitelé na svém červnovém zasedání rozhodli, že Kulturní středisko města Blanska (KSMB) na ně získá asi dva miliony korun. Peníze poslouží například na nákup nových židlí nebo na modernizaci kotelny. Kromě toho v Dělnickém domě přes léto pokračují plánované úpravy a rekonstrukce, které začaly už na jaře.


Anketa: Hledáme Blanenskou osobnost

Ilustrační foto k článku: Anketa: Hledáme Blanenskou osobnost

Zapojte se do hlasování a vyberte Blanenskou osobnost za rok 2023, která získá cenu veřejnosti. Letos poprvé může z osobností, které jsou spojené s Blanskem, vybírat i veřejnost. Ceny budou udíleny za rok 2023 hned v několika kategoriích: umění a kultura, sport a pohyb, vzdělávání a volný čas, podnikání a inovace, ochrana životního prostředí a humanita. Udělena bude také Cena města Blanska. Nově bude udělena také cena veřejnosti napříč kategoriemi.


Radní schválili dotace nejen pro sportovce, opravu bytů i nový pořadník žadatelů

Ilustrační foto k článku: Radní schválili dotace nejen pro sportovce, opravu bytů i nový pořadník žadatelů

Přinášíme vybrané informace ze 42. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 2. července 2024. Radní na svém prvním červencovém zasedání rozhodli například o opravě některých městských bytů, o přidělení programových dotací v oblasti zahraničních styků, o několika individuálních dotacích nebo o opravě zázemí pro tenisty. Celkem projednali více než padesátku bodů.


Stavební úřad se vrátil do opravených prostor. Funguje podle nového zákona

Ilustrační foto k článku: Stavební úřad se vrátil do opravených prostor. Funguje podle nového zákona

První část rekonstrukce budovy městského úřadu na náměstí Republiky je u konce. Dělníci dokončili rekonstrukci 3. patra, kam se z dočasného azylu v podkroví opět přestěhoval stavební úřad. Hotová je výměna osvětlení, sádrokartonové podhledy, výměna dveří a zárubní, nové jsou podlahy i výmalba. Stavební úřad opět najdete v původních opravených kancelářích ve 3. patře budovy na náměstí Republiky. Od 1. července funguje nejen v nových prostorách, ale také podle nového stavebního zákona.


Setkání u sochy legionáře připomnělo výročí bitvy u Zborova

Ilustrační foto k článku: Setkání u sochy legionáře připomnělo výročí bitvy u Zborova

V parku v ulici Svatopluka Čecha se v úterý konalo setkání ke 107. výročí bitvy u Zborova. Pietní akt, který zakončila čestná salva, se jako tradičně uskutečnil u sochy legionáře. U Pomníku hrdinům od Zborova se sešli představitelé města Blanska, zástupci Československé obce legionářské a veřejnost.


V objektu Veranda na Obůrce skončily další opravy

Ilustrační foto k článku: V objektu Veranda na Obůrce skončily další opravy

Veranda na Obůrce má za sebou další úpravy. Postupná rekonstrukce objektu, který je ve vlastnictví města, začala již před několika lety. Po opravě střechy a modernizaci hygienického zázemí tentokrát pokračovaly úpravy v přízemí budovy.