Archiv článků
   za měsíc září 2024

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Parkovací dům, nové náměstí? Zastupitelé se seznámili s připravovanými projekty, přiblíží je i veřejné projednání

S plány na úpravy náměstí Svobody v centru Blanska, možností vybudování parkovacího domu u vlakového nádraží, projektem modernizace takzvaného výškáče nebo změnami v projektu OC Sever seznámili zástupci města i developerů blanenské zastupitele. Na semináři se členové zastupitelstva seznámili také s prací městského architekta. Klíčové projekty a záměry město i developeři přiblíží také na veřejném projednání, které je naplánované na úterý 8. října v 17:30 hodin v zasedací místnosti městského úřadu na náměstí Republiky.



Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

Ilustrační foto k článku: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, přes léto pokračovala také výměna elektroinstalace a strukturované kabeláže. Aktuálně se pokračuje na dokončení odvlhčení objektu. Během prázdninových měsíců se dokončila i modernizace kotelny nebo oprava podlahy v přísálí. V hlavním sále už je pro návštěvníky akcí připraveno také pět set nových židlí.


Hlasujte v soutěži Blansko kvete

Ilustrační foto k článku: Hlasujte v soutěži Blansko kvete

Zapojte se do výběru vítěze třetího ročníku soutěže Blansko kvete! Hledáme nejkrásnější květinovou výzdobu předzahrádek a balkonů v centrálním Blansku i v jeho místních částech. Hlasovat lze do neděle 6. října ve dvou kategoriích, tři vítěze v každé kategorii čekají poukazy do zahradnictví a věcné ceny. Odměnu získá také pět vylosovaných hlasujících.


V Salmově ulici už stojí altánek s posezením, vítěz participativního rozpočtu 2023

Ilustrační foto k článku: V Salmově ulici už stojí altánek s posezením, vítěz participativního rozpočtu 2023

Obyvatelé bytových domů v Salmově ulici na sídlišti Sever už mohou využívat posezení v novém altánku. Dřevěná stavba originálního vzhledu vznikla jako vítězný projekt participativního rozpočtu Společně pro Blansko 2023. Autorkou nápadu je Lenka Součková. Letos lze náměty podávat do konce září.



Rada jmenovala nového ředitele ZŠ Erbenova

Ilustrační foto k článku: Rada jmenovala nového ředitele ZŠ Erbenova

Přinášíme vybrané informace ze 48. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 17. září odpoledne. Radní na svém prvním zářijovém jednání jmenovali nového ředitele ZŠ Erbenova, schválili aktualizovaný plán investic Nemocnice Blansko nebo aktualizaci akčního plánu.


V Sadové ulici se opravuje vodovod, město vybuduje nové chodníky

Ilustrační foto k článku: V Sadové ulici se opravuje vodovod, město vybuduje nové chodníky

V horní části Sadové ulice začaly práce na přeložce a rozšíření vodovodu. Součástí projektu je i vybudování nových chodníků od autobusové zastávky k sídlu dětské skupiny Malíček a přes travnatou plochu k ulici Nad Žlíbkem nebo přeložka veřejného osvětlení. Investory stavby jsou Svazek vodovodů a kanalizaci měst a obcí a město Blansko. Stavba si vyžádala částečné omezení dopravy.


Navrhněte další vylepšení města pomocí participativního rozpočtu

Ilustrační foto k článku: Navrhněte další vylepšení města pomocí participativního rozpočtu

Ještě do konce září může kdokoliv starší 18 let podat návrh na vylepšení veřejného prostranství ve městě nebo v jeho místních částech. Právě 30. září totiž končí sběr návrhů v šestém ročníku participativního rozpočtu Společně pro Blansko. Realizovatelné návrhy, které nebudou v rozporu s pravidly participativního rozpočtu, pak postoupí do hlasování. O vítězi rozhodnou občané Blanska v hlasování letos na podzim 2024.


Oplocený vstup na baseballový stadion nahradí místo pro relaxaci

Ilustrační foto k článku: Oplocený vstup na baseballový stadion nahradí místo pro relaxaci

Prostranství u vstupu na baseballový stadion Olympia Blansko obsadili dělníci a stavební stroje. Zajistí totiž úpravu celého prostoru a jeho zpřístupnění veřejnosti. Plot se přesune dál do zázemí areálu, prostranství doplní posedové stupně i zázemí pro návštěvníky občerstvení. Využívat jej tak budou moci nejen návštěvníci baseballových utkání.​


Recept na dlouhověkost? Práce, radí stoletá oslavenkyně Božena Stloukalová

Ilustrační foto k článku: Recept na dlouhověkost? Práce, radí stoletá oslavenkyně Božena Stloukalová

Paní Božena Stloukalová z Blanska oslavila rovných sto let. Rodina jí k významnému jubileu gratulovala o víkendu. Ve středu jí ke stým narozeninám za město Blansko poblahopřáli také starosta Jiří Crha a zástupkyně komise pro občanské záležitosti Zdenka Kostrejová. „Já jsem se ani nenadála, že se dožiju tolik let,“ uvítala oslavenkyně s úsměvem gratulanty.


Základní školy zahájily nový rok. Nastoupilo do nich přes 240 prvňáčků

Ilustrační foto k článku: Základní školy zahájily nový rok. Nastoupilo do nich přes 240 prvňáčků

V pondělí 2. září zahájily všechny čtyři městem zřizované základní školy nový školní rok 2024/2025. Do prvních tříd má letos nastoupit stejně jako loni celkem 242 prvňáčků, alespoň podle výsledků zápisů z dubna letošního roku. Blanenské školy otevřely podobně jako vloni celkem dvanáct prvních tříd, k tomu nabídly také tři přípravné třídy.