Archiv článků
   za měsíc srpen 2024

Kategorie: sport  

 


Basketbalový král střelců si z USA odskočil domů do Blanska

Ilustrační foto k článku: Basketbalový král střelců si z USA odskočil domů do Blanska

Na Mistrovství Evropy v basketbalu mužů do 20 let se stal králem střelců blanenský basketbalista Jakub Nečas. Tým českého výběru na šampionátu v polské Gdyni nakonec před pár týdny skončil na šestém místě, čímž vyrovnal nejlepší český výsledek v této věkové kategorii. Domácí oslavy se ale nekonaly, rovnou z Polska Nečas odletěl zpátky do USA, kde už rok studuje na pittsburghské univerzitě Duquesne. Odjel na letní školu a individuální tréninky. Na týdenní prázdniny dorazil domů až nyní.


Blanenští baseballisté reprezentovali v USA

Ilustrační foto k článku: Blanenští baseballisté reprezentovali v USA

Až do finálových bojů ve Spojených státech amerických se probojoval český národní výběr a s ním i trio hráčů baseballového a softballového klubu Olympia Blansko. Hráči ve věku od 14 do 17 let se do Senior League Baseball World Series v Jižní Karolíně nominovali poté, co vyhráli národní kolo a v polovině července nenašli přemožitele ani v kvalifikačním turnaji Evropa ~ Afrika v italské Novaře.


Plavci z polské Legnice přijeli trénovat do Blanska

Ilustrační foto k článku: Plavci z polské Legnice přijeli trénovat do Blanska

Rušno je tento týden každý den dopoledne v plavecké části blanenského aquaparku. Tréninky tam totiž má skupina malých plavců z partnerského města Blanska, z polské Legnice. Na soustředění do Blanska vyrazili členové školního sportovního klubu UKS Delfínek už podesáté. Na programu mají také cyklovyjížďky po okolí, silové tréninky nebo prohlídku Punkevních jeskyní.