Den dětí oslaví soutěžemi, koncertem i obřími nafukovacími atrakcemi

2. června 2023, kultura, přečteno: 1162×

Plnění úkolů, kulturní program, soutěže i občerstvení pro malé i velké připravilo také letos jako dárek ke Dni dětí město prostřednictvím Kulturního střediska města Blanska. Celodenním oslavám bude v sobotu 3. června patřit zámecký park. Prostranství budou nově vévodit nafukovací atrakce. Vstup je zdarma.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Program jsme letos upravili tak, aby děti jen pasivně nesledovaly dění okolo. Hlavní důraz je kladený na to, aby se samy děti nějak aktivitně zapojily a pobavily. Hned po zahájení a vlastně kdykoliv mezi 10:00 a 16:00 hod to mohou udělat například na stezce úkolů, která povede okolo zámeckého rybníčku. Na ní je čeká osm stanovišť s úkoly pro děti různého věku, plnit je mohou kdykoliv po celý den. Když budou mít na hrací kartě potvrzeno splnění všech úkolů, budou si moci u výdejního stánku vyzvednout některou z odměn,“ popsal ředitel KSMB Tomáš Mokrý.

Ještě dopoledne je připravený dětský karneval, zábava, soutěže i tancování pro děti s maskami i bez nich. Na něj naváže divadelní představení Pejsek a kočička, které odehraje Divadlo Kolárka na nádvoří blanenského zámku. Nebude chybět ani koncert Anny Julie Slováčková a band s vlastní i převzatou tvorbou nebo odpolední pásmo tančení a soutěží.

„Programovou nabídku doplní hned několik nafukovacích atrakcí, kromě skákacího hradu také nafukovací hasičský vůz se skluzavkou, centrum farma pro nejmenší nebo originální sedmadvacetimetrová nafukovací překážková dráha s lanovou houpačkou, horolezeckou stěnou a dalšími atrakcemi. Starší děti by mohla zaujmout laserová střelnice s odměnami pro nejúspěšnější střelce,“ vyjmenovává Tomáš Mokrý. Připraveno je také kreslení a výroba odznáčků nebo stánek s exponáty VIDA science centra.

Vstupy na všechny skákací atrakce, přístup do zámeckého parku i veškerý doprovodný program je zdarma. Drobný poplatek se bude vybírat pouze u trojice stanovišť: malování na obličej, dětské tetování a pletení copánků, která mohou zájemci využít po celou dobu programu. 

Rozšířená bude letos také nabídka občerstvení. O pitný režim se postará speciální Nealko bar pro děti, chybět nebude ani točená zmrzlina, cukrová vata, perníčky a další cukrovinky, palačinky, wafle či pizza a další. Na své si přijdou ale také milovníci masových specialit nebo mexické kuchyně. 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení