Zapojte se do 4. ročníku sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak

18. června 2023, kultura, přečteno: 907×

Centrum města se v neděli 10. září na den opět ocitne bez automobilové dopravy. Náměstí, silnice i parkoviště ale i další prostranství na náměstí Svobody, náměstí Republiky, Wanklově náměstí nebo pěší zóně budou patřit sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak. Do ní se aktivně zapojují zástupci místních spolků a neziskových organizací, blanenští podnikatelé, kteří své provozovny provizorně přestěhují přímo do ulic, sportovní kluby ale také umělci nebo řemeslníci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Přímo ve středu města pak představují své výrobky, nabízejí občerstvení, tvoří program pro kolemjdoucí na improvizovaných pódiích a stanovištích. Veřejnosti se otevře budova radnice, muzeum i místní památky.  

„Organizátorem čtvrtého ročníku akce Zažít Blansko jinak je Kulturní středisko města Blanska. Jsme ale spíše v roli koordinátora, který zajišťuje technickou podporu akce. Už teď řešíme zábory, elektrické připojení, v centru připravujeme také několik pódií nebo alespoň míst, kde budu mít vystupující k dispozici ozvučení a elektrické připojení. Dál ale platí, že jde o sousedskou akci, při níž se všichni společně snaží proměnit centrum Blanska na přívětivé místo pro společně strávený čas s rodinou, dětmi, přáteli a sousedy,“ popsal ředitel KSMB Tomáš Mokrý.

Aktivně zapojit se může kdokoliv, stačí vyplnit formulář na webu www.kulturablansko.cz/zazit/prihlaska. Termín pro zaslání přihlášek je 30. června. V případě jakýchkoliv otázek lze kontaktovat organizátory na e-mailu: zazit@blansko.cz nebo telefonicky na čísle 724 279 226.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení