Do práce míří bezmotorově. Výhody čekají všechny účastníky výzvy

12. května 2024, kultura, přečteno: 563×

Přijali výzvu a v průběhu celého května chodí do práce pěšky nebo jezdí na kole či koloběžce. Do celorepublikové iniciativy Do práce na kole se zapojují lidé po celé republice, už počtvrté také několik desítek zaměstnanců městského úřadu. Blansko se totiž opět zařadilo mezi cyklozaměstnavatele.

Měsíc trvající výzva Do práce na kole má za cíl podpořit zdravý způsob cestování, zklidnit dopravu v centru měst a lépe chránit životní prostředí. „Řada našich zaměstnanců do práce chodí pěšky, nebo jezdí na kole či koloběžce celoročně, pokud to počasí dovolí, některé výzva motivovala k novým výkonům. Proto jsme se rozhodli je coby zaměstnavatel podpořit i letos,“ říká tajemnice městského úřadu Petra Skotáková.

do-prace-na-kole-64381-7107_800.png

Do celorepublikové výzvy Do práce na kole (DPNK) se může zapojit kdokoliv, pracovní kolektivy, rodinné týmy, skupinky přátel, ale také jednotlivci. Účastníci si denně zapisují bezmotorové jízdy v délce alespoň 1,5 kilometru, které absolvují. Po celý měsíc pak získávají nárok na nejrůznější celorepubliková zvýhodnění, například možnost jezdit na sdílených kolech zdarma, využívat zdarma aplikace s tipy na výlety, účastníci po registraci získávají také slevy na nejrůznější služby, sportovní vybavení a doplňky.

K celorepublikovým odměnám se i letos s nabídkou zvýhodnění připojili také někteří blanenští podnikatelé. „Důraz na zdravý životní styl je nám blízký, odpovídá tomu i celý náš sortiment. Proto jsme se rozhodli zapojit a účastníkům výzvy nabídnout zvýhodnění v podobě jakékoliv kávy po celý květen za cenu 25 korun,“ vysvětlila například majitelka kavárny a zdravé výživy U Vláčku Dagmar Kadlecová.

Kampaň, která běží od 1. do 31. května, podpořila také blanenská kavárna CoCo Coffee, Bar Koruna, Muzeum Blanenska, Hotel Olberg nebo Cyklo Bike Sport. K prokázání nároku na slevu u daného podnikatele se stačí prokázat účastnickým tričkem či nákrčníkem, využíváním aplikace nebo přihlášením do účtu v DPNK. 

Výhody pro registrované účastníky výzvy Do práce na kole v Blansku platné do konce května 2024:

CoCo Coffee – při zakoupení horkého nápoje (jakákoliv káva, čaj nebo čokoláda) voucher na 50% slevu na espresso, lungo či cappuccino

Cyklo Bike Sport – sleva 10 % na cyklodoplňky

Hotel Olberg – k jakékoliv objednávce z jídelního či nápojového lístku nealko nápoj zdarma

U Vláčku – jakákoliv káva za cenu 25 Kč

Muzeum Blanenska – 50 % sleva na vstupné

Bar Koruna – k jakékoliv kávě voda Rajec zdarma

„Smyslem Květnové výzvy není lámat rekordy, ale pomoci se zamyslet nad vlastními dopravní stereotypy a zkusit to alespoň měsíc jinak. Ze zpětné vazby od účastníků vyplývá, že i po skončení akce většina z nich u aktivní dopravy ve vyšší či nižší míře zůstává,” dodává Dominika Lenthárová z iniciativy Do práce na kole.

Výzvu Do práce na kole pořádá spolek AutoMat, který prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městě. Podporujeme veřejnou, pěší a cyklistickou dopravu i rozumné používání aut. Zaregistrovat se a získat tak plno výhod mohou zájemci aktuálně až do 31. května.  Podrobnější informace nabízí web www.dopracenakole.cz.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení