Letní kino se přesouvá na baseballové hřiště. Startuje 1. června

29. května 2024, kultura, přečteno: 1233×

Letní kino se letos nově přesune na baseballové hřiště do areálu Strawberry Field na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Zázemí klubu Olympia Blansko nabídne hlediště na zdejší tribuně, na hřišti vyroste nové velké promítací plátno. Promítat se díky tomu budou aktuální filmy z distribuce, dojde i na premiéry. Letní kino v novém bude možné navštívit dvakrát týdně už od začátku června. V červnu se bude promítat vždy v úterý a v sobotu, o prázdninách pak vždy v úterý a pátek.

„Sezónu odstartujeme 1. června ve 21:30 hodin filmem Gump: Jsme dvojka. Celý červen se pak ponese v duchu nejnovějších českých komedií, nabídneme ale třeba i kultovní záležitost Krotitelé duchů, jejíž pokračování právě běží v kinech, nebo hororovou jízdu Úsměv. Postupně se dočkáme i animáků a pohádek. Díky přesunu na Strawberry Field nás ale čekají i premiéry,“ láká ředitel Kulturního střediska města Blanska Tomáš Mokrý s tím, že jde o zkoušku nové spolupráce s baseballovým a softbalovým klubem Olympia Blansko. „Věřím, že lidé novou možnost letního kulturního zážitku ocení,“ dodává.

Letní kino bude promítat na baseballovém stadionu. Zkušební projekci si pracovníci kina vyzkoušeli loni na konci září v rámci Mistrovství Evropy v baseballu mužů 2023. FOTO: Pavla Komárková

Vstupenky bude možné zakoupit v předprodeji i na místě, nejdříve ale vždy ráno v den projekce. „Chceme mít co největší jistotu, že nám promítání nezhatí počasí,“ vysvětluje ředitel kulturního střediska. On-line platba bude možná nejpozději hodinu před představením. Druhou možností je zaplatit vstupné na místě v hotovosti.

Jako hlediště bude sloužit tribuna, kde se návštěvník může posadit do sedačky, diváci vybavení dekou ale budou moci využít i betonových stupňů tribuny mimo sedačky.  

„Teď v červnu nás čeká devět filmových představení. Program budeme zveřejňovat postupně na každý měsíc zvlášť. Pokud nás nepostihnou technické problémy, bude letní kino promítat až do konce září,“ plánuje Mokrý.

program-letniho-kina-61958-5418_800.jpg

Více na stránkách www.kulturablansko.cz/kino a na Facebooku a Instagramu Kina Blansko.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení