OBRAZEM: Blansko slavilo Den matek i postup baseballistů

13. května 2024, kultura, přečteno: 742×

Druhá květnová neděle tradičně patří všem maminkám. Oslavy Dne matek v Blansku probíhaly v Klubu seniorů, v Senior centru ale také v blanenském kině. To ale není vše, co uplynulý víkend přinesl.

Městská knihovna zvala na další Knižní pelíšek. Děti se v pátek dopoledne z knihy dozvěděly, jak stařeček měnil, až vyměnil.

 Senior centrum Blansko oslavilo Den matek s dětmi z MŠ Rodkovského. Děti si pro seniory připravily vystoupení a dárky.

den-matek-28666-9231_800.jpg

Den matek blanenské ženy oslavily v kině. Promítal se film Ženy v trapu. FOTO: Pavla Komárková

Také Klub seniorů Blansko oslavil se svými členkami svátek matek. Během kulturního programu vystoupily děti z MŠ Dvorská 96 a zahrála kapela Propast + NpVŠ.

V sobotu ráno a dopoledne se uskutečnil komunitní piknik na podporu pěstitelů ve světě – Férová snídaně. Domácí pomazánky, banány, termosky s kávou, buchty nebo kakaové sušenky. To vše si přinesli účastnící Férové snídaně do zámeckého parku. „Na pikniku se sešly necelé čtyři desítky lidí a společnou snídaní z fairtradových nebo lokálních surovin dali najevo zájem o životy lidí, kteří pěstují naše potraviny," uvedl Stanislav Komínek z nevládní organizace Fairtrade Česko a Slovensko, která akci koordinovala. 

Knihovna v sobotu zvala na Dětské knižní promítání s knihou Hovniválek Hugo.

Fotbalisté FK Blansko B v sobotu dopoledne hráli 23. kolo 1.B třídy. V utkání s TJ Sokol Bohdalice na hřišti na ulici Údolní domácí vyhráli 3:0.   

V sobotu se na třech místech republiky hrály kvalifikační turnaje v baseballu na největší mezinárodní turnaj děti do 10 let SuperCup.  Stříbrný SuperPohár se od soboty do neděle konal také v Blansku. Osm týmů se utkalo o pět postupových míst. Domácí tým blanenské Olympie obsadil na turnaji celkové 5. postupové místo, čímž se mu podařilo na SuperCup kvalifikovat.

Středisko volného času Blansko zvalo příznivce v sobotu dopoledne na brigádu. Na zahradě SVČ Blansko, Údolní 2 tak vznikla i díky dotacím od města voňavé kaskáda plná bylinek s možností si posedět.

Restaurace Myslivna v sobotu lákala celou rodinu na pohádku O Šípkové Růžence v hlavní roli s Evou Hruškovou a Zdeňkem Rohlíčkem. Po divadelním představení přišla na řadu talk show Jana Přeučila a jeho hostů. 

Kabaret Eldomo v podání Střediska volného času Blansko se předvedl v neděli odpoledne v Katolickém domě. Na akci diváci viděli přehlídku kroužků SVČ Blansko a také spoustu hudebních a tanečních vystoupení.

Cestuj za Kačku je název cestovatelské besedy s Kateřinou Ostrou, která se v neděli uskutečnila v kulturním domě Lažánky.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Blansko slavilo den matek i postup baseballistů

Čtení, zpívání a říkání s prvky waldorfské pedagogiky pro nejmenší děti s lektorkou Zuzanou Hegerovou si přichystala Městská knihovna Blansko. FOTO: Lukáš Dlapa

Celkem fotografií:  47

Promítání filmu Ženy v trapu v hlavní roli s Petrou Hřebíčkovou, Lenkou Vlasákovou a Janou Švandovou připravila pro místní ženy jako dárek ke Dni matek Komise pro občanské záležitosti ve spolupráci s Kulturním střediskem města Blanska. K filmu zdarma dostaly příchozí také malou pozornost od zástupců vedení města.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení