Další ulice čekají opravy chodníků. Pokračují i vysprávky komunikací

27. června 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 417×

V Blansku pokračují práce na opravách chodníků, které začaly letos v únoru. Momentálně se opravuje chodník v Mlýnské ulici. Město má letos v plánu ještě rekonstrukce v ulicích Žižkova, Leoše Janáčka, 9. května, Stařeckého, Mánesova, Okružní, Pekařská a Wolkerova. Podle rozpočtu se bude pokračovat také v opravách chodníku v Dvorské ulici v části 1037/9 směrem nahoru k ulicím Dobrovského a Čelakovského. Předláždění se chystá i na Podlesí, lokální vysprávky pak na dalších místech po celém Blansku.

V současné době probíhají práce v Mlýnské ulici od kruhového objezdu směrem od ulice Poříčí k ulici Žalkovského. Jedna strana ulice už je dokončena, nyní bude stará dlažba vyměněna za novou zámkovou i na druhé straně. „Dlažba byla v dezolátním stavu, uvolňovala se a často na ní byly prováděny lokální vysprávky,“ upřesnil Milan Vítek, vedoucí odboru správy a rozvoje města.

Rekonstrukce se dočkají i místní části. „Na popud občanské aktivity plánujeme během letních měsíců předláždit chodník v Dolní Lhotě u památníku. Jedná se o necelých sto metrů,“ doplnil Milan Vítek. Na žádost obyvatel se letos upravila i část chodníku na Těchově směrem na Sloup.

Firma Baleo díky teplému počasí začala s opravami chodníků už v únoru v Dvorské ulici. Následovala výměna dlažby v ulicích Chelčického a také Erbenova. Město zajišťuje i lokální opravy chodníků, na kterých se podílejí i jiné firmy. Hotová je třeba spojnice ulice Nad Žlíbkem a Podlesí, v plánu jsou vysprávky i na dalších místech.

Firma Deas také už pracuje na opravě výtluků na komunikacích. V současné době se pohybuje v Dvorské ulici. Tam město naváže na opravu vodovodu a o prázdninách zajistí celoplošnou opravu povrchu, včetně lokálních oprav podkladových vrstev v úseku od ZŠ Dvorská po autobusovou točnu nad přehradou. Dělníci nyní zajišťují vysprávky v dalších úsecích ulice, kde nebude probíhat celoplošná oprava povrchu. Pokračovat pak budou ve vysprávkách komunikace vedoucí od rekreační oblasti Palava na Češkovice a dál směrem na Obůrku.

Vysprávek povrchů komunikací se dočká také Písečná, Staré Blansko a všechny místní části. Od začátku roku se už opravily výtluky v lokalitě sídliště Zborovce, komunikace ve směru k centru Blanska i oblast starých bytovek od Podlesí směrem dolů k Masarykově ulici.

chodniky-84821-5170_800.jpg

Pracovníci firmy Baleo pracují na novém chodníku na ulici Mlýnská. FOTO: Renata Spotzová

Žádáme chodce i řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti, zejména v souvislosti s pohybem techniky a pracovníků firmy, která provádí opravy výtluků na vozovkách, a respektovali dopravní značení v místech oprav.

Z rozpočtu města bude letos na opravy chodníků uvolněno nejméně 9,7 milionu korun. Na opravy asfaltových komunikací je vyčleněno zhruba 7,2 milionu korun a na opravy účelových komunikací 3 miliony korun.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení