Jarní závodní sezóna ve Fénixu je v plném proudu

6. června 2024, sport, přečteno: 384×

Brzké jarní počasí nastartovalo dráhovou sezonu pocitově o chvilku dříve než v minulých letech. Ze zimních bund jsme se převlékli rovnou do oddílových tílek a poměřili síly na prvních jarních venkovních závodech. A naše oranžové dresy Fénix sport Blansko se určitě neztratily.

V polovině dubna se konalo v Pardubicích Mistrovství České republiky v půlmaratonu a o medailové pozice bojoval náš trenér Honza Kohut. Nakonec z toho bylo pěkné 5. místo a čas 1:09:46 hod.

V Ostravě si 8. května poměřili síly muži, dorostenci a junioři na mistrovství Moravy a Slezska, kde zlato dovezl Vojta Přikryl na trati 1500 m, stříbro Kristian Konečný na trati 2000 m překážek a po dlouhé době si na dráze vyběhl i náš trenér Honza Kohut se ziskem stříbra na trati 5000 m.

Ve Znojmě se 12. května zase utkali mladší a starší žáci na Mistrovství Jihomoravského kraje, odkud si náš oddíl odvezl: 2 zlaté medaile – Vojta Korgo v běhu na 800 m + Robin Vávra v běhu na 3000 m, 2 stříbrné medaile – Jakub Lučan v běhu na 800 m + Kristýnka Kuncová v hodu kriketovým míčkem, 1 bronzová medaile – Kristýnka Kuncová v hodu oštěpem. Vidět byla ale i řada osobních rekordů a krásných umístění v TOP 10.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na naše nejmenší Fenixáčky. Ti svoje síly poměřili hned dvakrát v rámci ligy Zlatých přípravek v Brně na nádherném atletickém stadionu Pod Palackého vrchem a jejich výkony se určitě neztratily. Jsou to pro ně cenné zkušenosti do jejich začínajících sportovních kariér.

Do konce června nás čeká ještě řada závodů a napínavých soubojů. Určitě nás sledujte na našich sociálních sítích IG/FCB: fenixsport_bk

Líbí se vám náš oddíl? Přidejte se k nám. Jste mezi námi srdečně vítáni. Stačí napsat nebo se zaregistrovat na www.fenixsport.cz.

Kateřina Korgo, Fénix sport Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení