Muzeum chystá Pazourkovu letní školu archeologie

14. června 2024, kultura, přečteno: 250×

Minulé léto jsme se věnovali v rámci zážitkového programu v jeskyních paleontologii. Letos chystáme už šestý ročník Pazourkovy letní školy archeologie. Ta se opět ponese v duchu zážitkové archeologie.

Muzeum bude využívat nové zázemí, zahradu za budovou Zámku 2. V průběhu tří dnů si budou účastníci moci vyzkoušet výrobu předmětů z bronzu, naučí se základům práce s keramickou hlínou a nakouknou do kuchyně prvních zemědělců. Bude čas i na volnočasové hry a odpočinek.

Akce se bude konat v termínu od 7. do 9. srpna denně od 8:00 do 15:30 hodin a je vhodná pro všechny zájemce o archeologii, nadšence do starých technologií, jedince, kamarády, či pra/rodiče s dětmi ve věku 10 až 99 let. Pazourkova letní škola je komorní a o to víc intenzivní. Kapacita je 15 účastníků. Uzávěrka přihlášek je 30. června 2024, případně do naplnění kapacity. Cena akce je 900,- Kč/osobu. V ceně je zahrnutý oběd, celodenní pitný režim a spotřebovaný materiál.

FOTOGALERIE
Muzeum chystá Pazourkovu letní školu archeologie

Účastníci letní školy si vyzkouší práci archeologa. FOTO: archiv Muzea Blanenska

Celkem fotografií:  4

Celé tři dny se účastníkům budou věnovat naši odborní pracovníci, muzejní archeolog Marek Novák a konzervátorka Karolína Dobiášková. Přihláška je k dispozici k vyplnění na webu muzea www.muzeum-blanenska.cz. V případě dotazů volejte na tel.: 601 090 503, nebo pište na e-mail: archeolog@muzeum-blanenska.cz. Těšíme se na všechny příznivce archeologie!

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení