OBRAZEM: Víkend nabídl hudební festival i koncerty ZUŠ

24. června 2024, kultura, přečteno: 432×

Bouřlivý, ale i poklidný víkend mají za sebou obyvatelé města Blanska. Muzeum Blanenska již ve čtvrtek vernisáží zahájilo novou výstavu, páteční den patřil hudbě ZUŠ Blansko a knižnímu divadélku, sobotu ozvláštnil hudební festival na Klepačově a v neděli se lidé bavili na náměstí Republiky.

V pátek a sobotu mohli lidé zavítat na novou výstavu Muzea Blanenska „Na křídlech do Moravského krasu“, která byla zahájena čtvrteční vernisáží. Výstava ukazuje fotografie Moravského krasu z ptačí perspektivy. K vidění jsou letecké fotografie okolí Blanska, zejména Moravského krasu. Výstavu zahájili Miloš Machek a Tomáš Burian, piloti, kteří se věnují focení krajiny ze vzduchu. Výstava je přístupná zdarma až do konce listopadu v běžné otevírací době muzea od úterý do soboty od 10:00 do 17:00 hodin.

Páteční Den hudby studenti hudebního oboru ZUŠ Blansko oslavili koncertem před budovou školy.

den-hudby-48602-7923_800.jpg

Příběh odvahy, chamtivosti a upřímnosti v podobě knižního divadélka, ve kterém figuroval i botanik Zdeněk Špíšek, uvedla Městská knihovna Blansko v pátek vpodvečer v zámeckém parku.

Letošní ročník Minifestu Klepák se konal v sobotu odpoledne. Zahrály na něm kapely jako Prasklý Bachor, Allomen, U Lumíra či Prakmen.

Apoštolská církev v neděli zvala na akci Radostné Blansko. Na náměstí Republiky, zejména děti, zažily odpoledne plné her a soutěží.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Víkend nabídl hudební festival i koncerty ZUŠ

Výstava Na křídlech do Moravského krasu představuje letecké fotografie okolí Blanska. FOTO: archiv Muzea Blanenska

Celkem fotografií:  22

Akordeonové oddělení ZUŠ Blansko v neděli uspořádalo koncert na nádvoří blanenského zámku.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení