Startuje Letní Open Stage, do konce prázdnin nabídne osm koncertů

10. července 2024, kultura, přečteno: 657×

Skupina Wendy´s ve čtvrtek 11. července zahájí letošní Letní Open Stage před blanenským kinem. Seriál hudebních vystoupení pod širým nebem během prázdninových měsíců nabídne dohromady osm koncertů regionálních interpretů a kapel. Letní Open Stage je součástí Blanenského kulturního léta, které pořádá Kulturní středisko města Blanska (KSMB).

„Letní Open Stage je taková pohodová záležitost pro letní večery. Každý, kdo má chuť, si může před kinem poslechnout vybrané regionální kapely, dát si pivo nebo jiný drink a užít si tu skvělou atmosféru, kterou koncerty před kinem nabízejí. Přes léto vystoupí osm kapel a téměř polovina jsou oproti minulému roku nové, které před kinem ještě nehrály,“ uvedl ředitel KSMB Tomáš Mokrý.

Letní Open Stage před blanenským kinem. FOTO: archiv KSMB

Koncerty na Letní Open Stage se o prázdninách konají každý sudý týden, vždy ve čtvrtek a v sobotu. Po čtvrtečním vystoupení Wendy´s zahraje tuto sobotu kapela The Beaters. V dalších týdnech se posluchači mohou těšit ještě na kapely HD Acoustic a Aldabra, na Martina Štěpánka, skupiny Infernet a Silverband a celý seriál v sobotu 24. srpna zakončí koncert kapely Prasklý bachor.

Hudební vystoupení začínají vždy v 19:30 hodin a končí do 22:00 hodin. Pro kapely bude připravené zastřešené pódium, pro návštěvníky posezení na terase kavárny nebo na lavicích před pódiem a na schodech před kinem.

„Občerstvení zajišťuje kavárna na kině, která po dobu koncertů na terase nabídne i točené pivo. Vstupné je dobrovolné, a pokud nebude extrémní počasí, tak se hraje i za menšího deště. Terasa a vstup do kina jsou zastřešené, takže je kam se schovat před nepřízní počasí,“ dodal Mokrý.

Blanenské kulturní léto ale nabídne během prázdnin ještě další hudební vystoupení. Součástí festivalu Muzika pro Karolínku bude ve středu 31. července koncert Honzy Vančury a kapely Plavci na nádvoří zámku.

Před radnicí na náměstí Svobody se konají tradiční promenádní koncerty. Ten nejbližší je na programu v neděli 21. července a zahraje na něm Dechová hudba Blansko. Do začátku září se pak uskuteční ještě další tři promenádní koncerty.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení