Žáci a učitelé ze ZŠ Erbenova vyjeli do Rakouska

7. července 2024, ostatní, přečteno: 332×

Závěr školního roku patřil na ZŠ Erbenova setkání s naší partnerskou školou z rakouského Mürzzuschlagu. Na konci května odjela skupina našich žáků devátých tříd a vyučujících do Rakouska, kde na ně čekal program spojující vzdělávání, kulturní i sportovní vyžití a zábavu.

Žáci měli především možnost setkat se se svými rakouskými vrstevníky, poznat jejich školu i celý vzdělávací sytém. V Mürzzuschlagu dále mimo jiné navštívili tamní Železniční muzeum či Muzeum zimních sportů. Na zpáteční cestě se naše výprava zastavila ve Vídni, prošla zde historické centrum a prohlídku zakončila ve vídeňském Přírodovědném muzeu.

Výprava ze ZŠ Erbenova ve Vídni FOTO: archiv školy

Od 19. do 21. června se role obrátily a naše škola naopak hostila žáky a vyučující z Mürzzuschlagu. Pro rakouské děti a učitele byla připravena prohlídka naší školy, společné sportovní aktivity, exkurze do Moravského krasu a výlet do Brna.

Spolupráce s rakouským Mürzzuschlagem je pro nás velmi obohacující, žáci díky ní mohou poznat jinou zemi, jiné zvyklosti, mohou si najít nové kamarády, procvičit si své jazykové znalosti. Těšíme se na setkání v dalším školním roce.

Ale teď už hurá na prázdniny! Přejeme všem krásné léto plné nevšedních zážitků.

Zaměstnanci ZŠ Erbenova

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení