Žáci ZŠ Salmova se dočkají nových učeben

29. července 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 636×

Hned tří moderních učeben se už po prázdninách dočkají žáci Základní a mateřské školy Blansko, Salmova. Letní pauzy ve výuce totiž město využilo k zahájení první etapy projektu vybudování odborných učeben a modernizace školy.

„Město do rekonstrukcí školních budov investuje každý rok. K opravám a modernizacím využíváme prázdninové měsíce. Tyto konkrétní úpravy v ZŠ Salmova vycházejí z požadavků vedení školy. Věřím, že vybudování nových učeben přispěje k dalšímu zkvalitnění výuky,“ uvedla místostarostka Lenka Dražilová.

Stavební práce v ZŠ Salmova. FOTO: Renata Spotzová

Zhotovitel, firma MIV trade, už s městem podepsal smlouvu o dílo a převzal si staveniště. Ve škole začalo velké vyklízení, stěhování a také stavební úpravy.

„V první etapě škola získá tři odborné učebny. Zhotovitel je vybuduje na místě původní cvičné kuchyně. Místo ní bude vybudována velká učebna matematiky, cvičná kuchyňka se přesune na místo původních již nevyužívaných umýváren pro dílny. A z původního nevyužitého kabinetu se zbuduje další učebna matematiky včetně nového nábytku a IT vybavení,“ popisuje Leona Mazourková z odboru správy a rozvoje města, která má projekt na starost.

Stavební práce vyjdou na necelé 2,3 milionu korun, na další 2,4 milionu korun přijde vnitřní vybavení učeben a také IT vybavení. Firmu, která dodá kancelářské vybavení a počítače, nyní město hledá. Zájemci se mohou přihlásit do 20. srpna 2024. Podrobnosti o zakázce najdete zde.

FOTOGALERIE
Žáci ZŠ Salmova se dočkají nových učeben

Stavební práce v ZŠ Salmova. FOTO: Renata Spotzová

Celkem fotografií:  6

V plánu už je také druhá etapa modernizace školy, uskuteční se během letních prázdnin v příštím roce. „Na řadu přijde vybudování nové učebny přírodopisu na místě té stávající, zmodernizují se také dvě učebny informatiky, které již nejsou ve vyhovujícím stavu, i ty se doplní o nový nábytek a IT vybavení,“ doplňuje Leona Mazourková.

Projekt Vybudování odborných učeben a modernizace ZŠ Salmova, reg. č. CZ.06.04.01/00/22_112/ 0001344 je spolufinancován Evropskou unií. 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení