Do soutěže Blansko kvete se lze přihlásit do konce srpna

14. srpna 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 60×

Přihlašování v letošním ročníku soutěže Blansko kvete spěje do finále. Květinou výsadbu zdobící okna, balkony či předzahrádky mohou lidé přihlásit do 31. srpna. O vítězích ve dvou kategoriích rozhodne hlasování veřejnosti. Na ty, kteří v hlasování veřejnosti získají nejvíce hlasů, pak čekají hodnotné ceny.

Přihlásit se do soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu může kterýkoliv zletilý obyvatel Blanska. Podmínkou je, že se jím osázený balkon, okno nebo předzahrádka musejí nacházet na území centrálního Blanska nebo jeho místních částí. K přihlášce by pak měl každý účastník soutěže přiložit aspoň tři aktuální fotografie květinové výzdoby, které jsou pořízené v roce 2024.

„O zvelebování veřejných prostranství Blanska snažíme celoročně, pozitivní reakce máme zejména na květinovou výzdobu na kruhových objezdech, ale také v centru Blanska. Pokud jde o soukromé pozemky, balkony nebo předzahrádky, záleží to už přímo na obyvatelích města. Tato soutěž snad někoho může motivovat, je ale také oceněním těch, kteří květinové výzdobě věnují svůj čas a energii,″ uvedla místostarostka Lenka Dražilová.

Přihlásit se lze elektronicky vyplněním formuláře na webových stránkách města nebo odevzdáním vytištěné přihlášky a fotografií v informační kanceláři Blanka. Formuláře přihlášky si lze vyzvednout a vyplnit ale také odevzdat i na některé z podatelen, přihlásit se lze také vhozením přihlášky do podací schránky některé z budov městského úřadu na náměstí Svobody nebo náměstí Republiky.

Pokud nemáte možnost vyfotit si vlastní květinovou výzdobu, zajistíme po předešlé domluvě na tel.: 516 410 470 nebo e-mailu: infocentrum@blansko.cz nafocení vašeho rozkvetlého okna, balkonu nebo předzahrádky.

Na výherce čekají poukazy na nákup zahradnických potřeb v hodnotě: 1. místo: 2. 000 Kč, 2. místo: 1. 500 Kč, 3. místo: 500 Kč a věcné ceny. Vítězné fotografie zveřejníme na webu města a ve Zpravodaji města Blanska.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení