MŠ Rodkovského 2b v září po havárii vodovodu obnoví provoz

22. srpna 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 487×

V budově mateřské školy v ulici Rodkovského 2b, kterou v červenci uzavřela havárie vodovodu, finišuje vysoušení a opravy vytopených tříd a dalších prostor. Děti i pedagogové se do tříd vrátí v pondělí 2. září. Omezený bude po zahájení školního roku jen provoz šaten, v nichž budou opravy pokračovat ještě v září.

„Od července, kdy došlo k havárii na vodovodu a k vyklizení a sanaci všech zatopených prostor, zde probíhá vysoušení. Aktuálně se vylévají podlahy, na ně naváže pokládka nového linolea a koberců ve třídách a další práce, abychom od září mohli v budově Rodkovského 2b obnovit provoz,“ popsala ředitelka MŠ Rodkovského Jitka Němcová.

Rodiče, kteří mají zájem o umístění dětí o prázdninách, je v příštím týdnu odvedou do sousední prosklené budovy MŠ Rodkovského 2a. „Díky spolupráci rodičů, kteří měli možnost si děti ponechat doma, se nám podařilo v posledním prázdninovém týdnu sloučit provoz z obou budov do jedné budovy. Výuka proto bude probíhat ve skleněné školce, zatímco ve zděné budově Rodkovského 2b budeme dokončovat opravy, stěhování a přípravu na obnovení provozu od září,“ popsala ředitelka MŠ Rodkovského Jitka Němcová.

Děti se do opravených tříd podívají poprvé v pondělí 2. září 2024. Školka bude fungovat v původních prostorech pouze s omezeným provozem šaten, ty budou provizorně přesunuty na chodby školky. „V šatnách se bude ještě v září pracovat, kromě podlah je tam třeba udělat také nové omítky, výmalbu i vybavení. Práce se budou dokončovat za provozu, bezpečnost dětí ale bude samozřejmě zajištěna. Do doby ukončení prací se bude do školky chodit náhradním vstupem ze zadní části budovy,“ uvedla Jitka Němcová.

Kvůli havárii vodovodu už školka musela přesunout svůj prázdninový provoz ve dvou týdnech na přelomu července a srpna. Dočasné útočiště našly děti, spolu s nimi ale také učitelky, kuchařky a další pomocný personál z budovy Rodkovského 2b, v náhradních prostorách v MŠ Dvorská 30. Provizorní přesun se v závislosti na průběhu oprav zvažoval i na začátek školního roku.

„Jsem ráda, že se hlavní část oprav podaří stihnout do začátku září. Připravovali jsme se samozřejmě na všechny varianty včetně dočasného přestěhování tříd do náhradních prostor. To naštěstí nenastane. Ráda bych poděkovala všem, kteří se na řešení následků havárie, opravách prostor a zprovoznění budovy do začátku školního roku podíleli. A rodičům za spolupráci a trpělivost,“ uvedla za město coby zřizovatele mateřinky místostarostka Lenka Dražilová.

FOTOGALERIE
Opravy budovy mateřské školy v Rodkovského ulici

Vysoušení vytopených šaten. FOTO: Michal Záboj

Celkem fotografií:  8

„Fungování v našich prostorách, byť s menším omezením, je určitě lepší, než aby se děti musely v průběhu školního roku adaptovat na jiné prostředí,“ doplnila ředitelka MŠ Rodkovského.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení