OBRAZEM: Zámecký park rozezněly operní árie, v Dolní Lhotě děti vyšly do pohádkového lesa

26. srpna 2024, kultura, přečteno: 463×

Víkend v Blansku byl opět ve znamení hudebních vystoupení. Zámecký park hostil zahajovací koncert Blansko Opera Stars Festivalu. Před kinem se odehrál poslední díl letošní Letní Open Stage a hudba různých žánrů zněla i v klubu Suterén, v Dolní Lhotě nebo v restauraci a pivnici U Slunce. Víkend ale přinesl také akce pro děti.

V zámeckém parku se v sobotu uskutečnil zahajovací koncert Blansko Opera Stars Festivalu. Posluchačům se představila italská sopranistka Sara Minieri a muzikálový tenor Martin Vrba. V neděli festival nabídl benefiční koncert Hvězdy pro Kapku naděje a divadelní představení pro děti.

V zámeckém parku začal Blansko Opera Stars Festival. FOTO: Pavla Komárková

Před kinem se v sobotu konal poslední ze série osmi koncertů letošní Letní Open Stage. Posluchačům zahrála kapela Prasklý bachor.

V Dolní Lhotě mohli děti i dospělí v sobotu vyrazit na tradiční Pochod pohádkovým lesem. Na trase je čekaly pohádkové postavy a drobné úkoly a soutěže. Sobotu pak v Dolní Lhotě zakončil Letní podvečer s hudbou. Na hřišti lidem zahrála kapela 2+1. Akce pořádala Občanská aktivita Dolní Lhota a SDH Dolní Lhota.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Zámecký park rozezněly operní árie, v Dolní Lhotě děti vyšly do pohádkového lesa

V Dolní Lhotě mohli děti i dospělí v sobotu vyrazit na tradiční Pochod pohádkovým lesem. FOTO: archiv pořadatelů

Celkem fotografií:  64

Živo bylo o víkendu i v restauraci a pivnici U Slunce. V pátek si mohli návštěvníci zahrádky užít Taneček s Pedrem. V neděli se na stejném místě konal Dětský den, který nabídl řadu atrakcí a soutěží pro děti, vystoupení klaunů i diskotéku.

Dvě akce o víkendu nabídl také klub Suterén. V pátek si mohli návštěvníci poslechnout kapely na festivalu Sekec, Sypec, Mazec Vol.2. V sobotu je čekala afterparty Conflict Pop-Up.

Fotbalisté FK Blansko v pátek potvrdili, že jsou v letošním ročníku MSFL na domácím hřišti zatím neporazitelní. S Uničovem remizovali 1:1.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení