Rada jmenovala nového ředitele ZŠ Erbenova

17. září 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 1983×

Přinášíme vybrané informace ze 48. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 17. září odpoledne. Radní na svém prvním zářijovém jednání jmenovali nového ředitele ZŠ Erbenova, schválili aktualizovaný plán investic Nemocnice Blansko nebo aktualizaci akčního plánu.

Rada města vzala na vědomí výsledek jednání výběrové komise, která v pondělí 16. září zasedla v souvislosti s výběrem nového ředitele na ZŠ Erbenova. Novým ředitelem základní školy byl s účinností od 1. října 2024 jmenován Michal Souček.

Nového ředitele či ředitelku ZŠ TGM se najít nepodařilo, jediný uchazeč nakonec svou účast ve výběrovém řízení zrušil. Radní proto na svém říjnovém jednání stanoví podmínky nového výběrového řízení.

Radní schválili aktualizaci plánu investic Nemocnice Blansko pro rok 2024. Pacienti i lékaři se tak mohou těšit na novou klimatizaci do tělocvičny a vyšetřovny oddělení rehabilitace. Na operačním sále jednodenní péče přibude také nový přístroj elektrochirurgické jednotky tak, aby zůstal zachovaný rozsah poskytovaných zdravotnických služeb. Na stávající elektrochirurgické jednotce totiž došlo k poruše a závadu už nelze opravit.

Z rozhodnutí rady dojde také k aktualizaci Akčního plánu rozvoje města Blanska na rok 2024. Doplněn bude o zbudování lávky spojující OC Poříčí a Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Akční plán bude doplněn tak, aby už v letošním roce mohly být v případě získání dotace zahájeny přípravné práce. Město si požádalo o dotaci na vybudování lávky, pokud ji letos získá, hotovo by mohlo být v roce 2026. S výstavbou lávky počítá územní plán i strategický plán města, původně se ale nepočítalo s tím, že by už letos bylo možné najít vhodný dotační titul.

Rada projednala a schválila i dohodu o zastavení projekčních prací na přístavbě sportovní haly v Údolní ulici. V průběhu příprav vyšlo najevo, že přístavba s využitím stávajících povolení by nesplnila požadované parametry týkající se kapacity hlediště. Stavba za využití stávajícího stavebního povolení by také nepřinesla požadovaný efekt, byla by možná jen s velkou časovou prodlevou a za výrazně vyšších finančních nákladů. Za těchto okolností se jeví vhodnější stavba nové sportovní haly, město proto prověří možné vhodné lokality pro její stavbu.

Radní projednali také nájemní smlouvy nebo záměry prodeje či pachtu pozemků v majetku města. Celkem se zabývali necelou třicítkou témat.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení