Prodej ovoce v mrazu

vložil Zdenka Watzingerová » 21. 1. 2017, 11:14

Zajímalo by mne,jak je možné,že v současných teplotách,které nevystoupí nad bod mrazu ani ve dne,je možné mít vystavenou zeleninu a ovoce venku a prodávat je!! To se snad ani nesmí. Vždyť takové potraviny přemrznou a doma v teple pak okamžitě zhnijí..V pátek,dne 20.1.,jsem šla kolem obchůdku s tímto sortimentem na nám.Svobody a nevěřila jsem vlastním očím..A to má jít o obchod s regionálními,tudíž kvalitními potravinami!!! Jak to tedy je?


Jaroslav Bárta, 23. 1. 2017, 08:48

Vážená paní,

v dané věci je třeba se obrátit na Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci (SZPI). Na tel. čísle 543 540 231 je možné oznámit konkrétní podnět ke kontrole.

Podnikatel musí zajistit vhodné prodejní podmínky, aby zůstala zachována předepsaná jakost. Ovoce nesmí být (mimo jiné) poškozeno nízkými teplotami nebo mrazem (nejedná-li se o neprodejné vzorky).

Ing. Jaroslav Bárta, vedoucí odboru
odbor Obecní živnostenský úřad, kancelář č. 220, náměstí Republiky 1316/1, Blansko, 67801
barta@blansko.cz | 516775330 |


            aktualizováno: 31. 3. 2020, 12:23 h