V Blansku se utkali barmani

25. dubna 2007, ostatní, přečteno: 5474×

V Dělnickém domě proběhl již 4. ročník barmanské soutěže Amundsen cup konané za podpory generálního garanta firmy Stock a hlavního garanta firmy Pepsi. Hlavním úkolem všech soutěžících bylo namíchat z portfolia zmíněných firem drink, který nebyl nikde předtím uveden.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tento drink musí po technické i jakostní stránce odpovídat tabulkám České barmanské asociace. „Drinky jsou hodnoceny ze tří pohledů. Technický pohled hodnotí komisař přímo při práci barmana na pódiu – zda soutěžící nápoje správně drží, nalívají, dodržují míru, přesnost a správné postupy. Poté drink ohodnotí jakostní komisaři. Posoudí jeho vzhled, chuť a vůni a při rovnosti bodů často rozhoduje třetí hledisko, a to celkový dojem z připraveného nápoje,“ přiblížil práci poroty ředitel soutěže Martin Jaglář.

soutěž barmanů soutěžní drinky
Technický porotce bedlivě sleduje práci první soutěžící Michaely Přikrylové ze Střední školy gastronomické v Blansku. Vpravo soutěžní drinky. Fota: S. Mrázek

Do Dělnického domu dorazilo 22 soutěžících z pěti škol gastronomického směru. Blansko zastupovaly dvě školy, další byly z Třebíče, Brna a Lomnice u Tišnova. Na prvním místě se umístila Kateřina Štěpničková z Třebíče, druhá skončila Anděla Žovínová ze SŠ gastronomické v Blansku a třetí byla studentka z Lomnice Jana Čumová.