Archiv článků
   za měsíc říjen 2020

Kategorie: cestovní ruch  

 


V Otinovsi zpracovávají mléko z Moravského krasu, sýr Niva se tam vyrábí od roku 1963

Ilustrační foto k článku: V Otinovsi zpracovávají mléko z Moravského krasu, sýr Niva se tam vyrábí od roku 1963

Další díl našeho seriálu, ve kterém představujeme držitele chráněného označení Moravský kras regionální produkt, se tentokrát podívá za hranice okresu i Jihomoravského kraje. Cílem bude Otinoves, která leží na Prostějovsku v Olomouckém kraji. S regionem je ale pevně svázaná. Leží v turistickém regionu Moravský kras a tamní mlékárna pro své proslulé plísňové sýry Niva používá typickou značku s modrou kapkou.


Jedovnický kapr dorůstá na přirozené stravě, výlov Olšovce se plánuje na začátek listopadu

Ilustrační foto k článku: Jedovnický kapr dorůstá na přirozené stravě, výlov Olšovce se plánuje na začátek listopadu

Výlov rybníka Olšovec v Jedovnicích patří mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější akce v regionu. V kalendáři má své místo vždy třetí víkend v říjnu. Prostor kolem rybníka v sobotu a v neděli obsadí desítky stánků s rozličným zbožím a rybími i jinými pokrmy. Přímo na hrázi si pak návštěvníci mohou koupit to nejcennější, co Olšovec každoročně vydá – Jedovnického kapra, který nese chráněné označení Moravský kras regionální produkt.


Tip na výlet: Srdcem Moravského krasu, ze Skalního mlýna k Macoše a Punkevním jeskyním

Ilustrační foto k článku: Tip na výlet: Srdcem Moravského krasu, ze Skalního mlýna k Macoše a Punkevním jeskyním

Dnešním výletem ukončujeme naši letošní sérii turistických článků. Kam jinam se tedy vypravit, než do míst, která jsou tím turisticky nejvýznamnějším, co náš region nabízí. Projdeme část naučné stezky, podíváme se k Punkevním jeskyním a pohlédneme do hlubin propasti Macocha. Trasa měří devět kilometrů a zvládnete ji za tři hodiny.