zveřejněno: 23. 5. 2021,
historie,
přečteno: 3 248×
Mnozí si zajisté ihned vybaví svou oblíbenou hospůdku, restauraci, hotel, pivnici či lokál. Každé takové místo má svou specifickou historii. Většina z hospůdek má i své stálé tradice, speciality, ale hlavně štamgasty.
zveřejněno: 2. 5. 2021,
historie,
přečteno: 2 810×
|
4
Podnik založil v druhé polovině 19. století Karel Mayer a v roce 1869 jej zaregistroval pod názvem Carl Mayer. Původní výrobu hliněného nádobí a dýmek „gypsonek“ v budově na dnešní Bezručově ulici rozšířil o výrobu kachlových kamen v nově postavených provozech ve Sloupečníku (Kamnárna). Po válce v roce 1945 byla na firmu uvalena národní správa a ta byla znárodněna a začleněna do národního podniku Moravské závody kaolinové a hlinné, n.p. se sídlem v Blansku.