Archiv článků
   za měsíc říjen 2024

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Na blanenském hřbitově vzpomenuli na zesnulé

V neděli odpoledne se na blanenském hřbitově uskutečnila tradiční pietní vzpomínka. Uctít památku zesnulých přišli zástupci města, církve i veřejnost. K přítomným promluvil starosta města Jiří Crha, sváteční slovo pronesli také kněží Martin Kopecký a Jaroslav Čupr. Součástí vzpomínkového aktu bylo rovněž žehnání nového kříže a kolumbária na zrekonstruovaném prostranství u vstupu do areálu. Setkání provázela hudba chrámového sboru Martini band.



Město hledá firmu, která opraví vypouštění přehrady. Radní schválili individuální dotace nebo to, které projekty postoupí do hlasování participativního rozpočtu

Ilustrační foto k článku: Město hledá firmu, která opraví vypouštění přehrady. Radní schválili individuální dotace nebo to, které projekty postoupí do hlasování participativního rozpočtu

Přinášíme vybrané informace z 50. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 15. října. Radní na svém druhém říjnovém jednání schválili například podmínky pro výběr firmy, která zajistí opravu vypouštěcí technologie přehrady, odsouhlasili také přijetí dotace na modernizaci učeben, schválili individuální dotace sportovcům nebo projekty navržené do participativního rozpočtu Společně pro Blansko, které postoupí do listopadového hlasování. Celkem radní projednali tři desítky bodů.


Kaplička v Dolní Lhotě získá novou střechu

Ilustrační foto k článku: Kaplička v Dolní Lhotě získá novou střechu

Kaplička v místní části Blanska, Dolní Lhotě, se dočasně ocitla bez střechy. Právě výměnou krovů a střešní krytiny nyní pokračuje oprava objektu, kterou město zahájilo už loni. Hotovo má být do konce října.


Město ocenilo vítěze soutěže Blansko kvete

Ilustrační foto k článku: Město ocenilo vítěze soutěže Blansko kvete

Známe autory nejkrásnější květinové výzdoby oken a balkónů a také nejpovedenější předzahrádky. Třem soutěžícím, kteří v hlasování veřejnosti získali nejvíce hlasů, předali ocenění zástupci vedení města, starosta Blanska Jiří Crha a místostarostka Lenka Dražilová. Výherci, mezi kterými byl i jeden muž, si v pátek 11. října odpoledne odnesli poukazy do zahradnictví i věcné ceny. Podívejte se na vítězné zahrádky a balkony ve fotogalerii.


Bourací práce začaly, tenisové kurty dostanou nové zázemí

Ilustrační foto k článku: Bourací práce začaly, tenisové kurty dostanou nové zázemí

Letité zázemí tenisových kurtů na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka už je minulostí. Namísto tenistů už v sousedství kurtů operuje těžká technika. Na bourací práce naváže stavební příprava území a také osazení nové modulové sestavy. Na moderní zázemí, ve kterém nejen členové Tenisového klubu Blansko zahájí novou sezonu, město uvolní přes dva miliony korun.


Radní schválili vyhlášení dotačního programu v oblasti sociálních služeb i pomoc obcím po povodních

Ilustrační foto k článku: Radní schválili vyhlášení dotačního programu v oblasti sociálních služeb i pomoc obcím po povodních

Přinášíme vybrané informace ze 49. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 1. října. Radní na svém prvním říjnovém jednání například schválili vyhlášení dotačního programu v oblasti sociálních služeb pro rok 2025, pomoc obcím postiženým povodněmi, rada odsouhlasila také podmínky pro vypsání výběrového řízení na zhotovitele další etapy rekonstrukce městského úřadu. Celkem projednala více než dvě desítky témat.